10 парфюми за мъже и жени актуални за Гергьовден 2014

10-parfuma-gergiovden

Гергьовден е един голям празник, който в България се чества на 6-ти Май и който през 2014-та година се пада във Вторник точно след седем дни! Гергьовден е официален празник на Храбростта и на Овчаря, ден на Българската армия!

Кой празнува на Гергьовден?

Но като оставим официалната част настрани Гергьовден е ден в който всички носещи имената Галя,Гергана, Георги, Ганчо, Ганка, Генчо, Гео, Георгина, Гинка, Гюрга, Гиньо, Гиргина, Гиргин, Гюро, Гоце, Гюргелена,Порица, Йоргаки и Йорго имат повод да почерпят тъй като на този ден те са именници.

Ако имате близък човек, приятел или роднина с такова име не забравяйте да го поздравите, пък и не чакайте да ви поканят, защото както знаете в България на имен ден не се кани по традиция!

Но какво да носите като подарък за Гергьовден?

Нещо което се харесва еднакво добре и от мъже и от жените са парфюмите! Парфюм може да се подари за всеки повод, всеки обича да е напарфюмиран и по тази причина едни от най-добрите подаръци особено ако не знаете от какво има нужда именника!

Изобилието от модели, марки и цени за различните парфюми обикновено подтиква много хора да подаряват точно парфюм и това в повечето случаи е най-доброто решение на проблема!

Кои парфюми да подарите на именниците?

Ако си нямате ни най-малка представа от модните течения или като цяло от новите тенденции  при парфюмите можете да се доверите на професионалната ми преценка за това кои парфюми биха ви свършили точната работа и които ще се превърнат в най-добрият подарък който сте правили някога!

Кои са и с какво се отличават тези 10 парфюма?

versace-eros

1. Започваме с първият парфюм който е мъжкият Versace Eros (2012) имащ изключително топъл и наситен аромат съчетаващ нотки на амброксан, топлите дървесни нюанси на бобова тонка и специфичният аромат на здравец.

Освен безпрецедентният  си аромат парфюма предлага и една много добра визия, осигурена от уникалният флакон, идващ в приятен син цвят.

Ароматното му и зелено ухание е повече подходящо за студено време отколкото за топло такова!

Прочетете още за Eros!

 

dolce-by-dolce-gabbana-бг-парфум

2. Вторият аромат за Гергьовден е парфюмът Dolce (2014) от къщата на DOLCE&GABBANA, който бе лансиран в началото на тази година още през средата на месец Февруари специално за пролетта и лятото, като новият парфюм не е част от нито една линия и може би самият той ще постави началото на такава!

Ароматът му е класически  и много пролетен, включващ акорди от водна лилия и нарцис в сърцето създаващи цялата пролетна атмосфера!

Прочетете още за Dolce.

 

bvlgari aqva amara

3. Aqva Amara за мъжете е пикантно-цитрусовият парфюм с който Bvlgari ще зарадват мъжете това лято! Следващ модните тенденции за тази година ароматът му е изключително освежаващ и пристрастяващ, съвсем леко гъделичкащ сетивата, без пикантността му да се натрапва излишно.

Основни нотки на парфюма са цветове от нероли, мандаринов портокал, олибан и пачули.

Прочетете още за Aqua Amara

 

 

BVLGARI OMNIA INDIAN GARNET

4. Omnia Indian Garnet е новият полъх сред дамските парфюми в колекцията на Bvlgari – Omnia, който се появи специално за пролетта и лятото на 2014-та година и е един от подходящите аромати за Гергьовден!

И този парфюм, както останалите си предшественици бе създаден от Алберто Морилас, който този път е вдъхновен от ориента, което си личи по нотките на парфюма които са индийска тубероза, шафран, османтус, кехлибар и други.

Вижте още за Omnia Indian Garnet

armani-si

5. Armani Si е “The Next” в нашият списък с парфюми, като той отново е дамски парфюм, който предлага различен аромат, уникална визия и пасва много добре на различните типажи дами.

Нотките му са строго класически и цветни със акорди от роза и фрези във сърцето, касия във връхните нотки и пачули, ванилия и други нотки в базата.

Научете още за Giorgio Armani Si

 

paco-rabanne-invictus

6. На шесто място се подрежда Invictus от къщата на Paco Rabanne който стои на пазара вече почти година от средата на 2013-та досега.

Създаден за победители и по тази причина със сигурност би се харесал от именниците на Гергьовден! Но рекламата е най-маловажният фактор при изборът на парфюм (поне според мен), много по важно е как ухае самият той и как пасва на различните хора!

Вижте още за Paco Rabanne Invictus

 

Only The Brave

7. Only The Brave който бе представен през 2009-та година е един от тези парфюми които винаги стават за подарък и обикновено се харесват от мъжете.

Ако искате да подарите парфюм който ще направи много добро първо впечатление може би това е изборът който трябва да направите!

Почакайте, като казвам първо, нямам предвид само първо впечатление защото този парфюм крие много повече

Виж още за Only The Brave

nina-ricci-love-in-par

 

8. Love in Paris е парфюм който е вече класика и който представя гения на парфюмерите работещо за къщата на Nina Ricci!

Този парфюм ухае на цветя, и то на букет от специално подбрани цветя, гарнирани с малко плодови нотки и топли дървесни нотки.

Пролетта е времето в което можете да подарите този парфюм, за да може изненаданата дама да може да му се порадва в прохладните пролетни дни.

Вижте още за Nina Ricci Love in Paris

 

AB-Wild-Forest

9. В необятната гора от аромати през есента на 2013-та година се появи парфюмът за мъжете от Armand Basi – Wild Forest, който мистериозно си прокара път измежду сериозната конкуренция.

Той има пикантен, леко опушен и много дървесен аромат, който е специфичен, но лесен за възприемане. Няма много мъже, а и дами които биха могли да му устоят.

Виж още за Wild Forest

 

mont-blanc-legend

10. Легендата започна през 2011-та година с Mont Blank Legend който тогава бе представен през началото на месец март.

Ако търсите класически мъжки парфюм, който да е интензивен, със силно присъствие и силен заряд този парфюм може би е попадение в десетката особено ако е за подарък за Гергьовден!

Това според мен са едни от най-приятните парфюми които можете да изберете за празника, независимо дали са за вас, ваш близък или роднина, който и да е от горните парфюми ще се впише перфектно в картинката.

Ако тези смятате, че все още не сте открили парфюмът за Гергьовден, можете да продължите нататък и да видите останалите ни парфюми!

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!