4 съвета за дамите, парфюмите, ароматите и Гергьовден

bg-parfum-scent

Сигурно се чудите за какво ще говорим в днешната статия, защото или сте дама, или сте мъж и ви е интересно какво ще посъветвам дамите или защото искате да научите нещо новите за парфюмите и как по дяволите ароматите могат да  са свързани с Гергьовден?

Първо нека започна с малко обяснение за какво точно е днешната “празнична” статия! Ако прочетете статията до самият и край ще разберете как да съчетаете различни аромати с парфюми така, че на Гергьовден, да изненадате близки и познати с едно ново наистина уникално ухание, което вие самите ще си приготвите!

Днешната статия е вдъхновена от предходната статия която писах преди няколко дни и се казва “Как да смесваме своите парфюми?“, в която говорехме за правилните начини да смесваме своите парфюми с други аромати така, че да се получи едно абсолютно ново ухание.

Ако ви е интересно да разберете как се случва това, но в малко по-подробен вариант специално акцентиращ върху Гергьовден може би трябва да продължите да четете!

Какви парфюми можем да смесваме за Гергьовден?

Ако вие сте начинаещи, но все пак имате поне един парфюм можете да започнете като първо намерите своят парфюм от каталога с парфюми на bg-parfum.info. След като откриете вашият парфюм може да последвате следващите няколко стъпки:

 1. Намерете в описанието на парфюма нотките от които той е изграден
 2. Разберете с каква концентрация е той като потърсите следните надписи по флакона EdT,EdP, Parfum Extract (това са най-популярните разновидности концентрации на парфюми)
 3. Помислете как бихте искали да мирише парфюмът ви (по-свежо, по-цветно, по-воднисто… )

След като сте наясно с всяка една от горните точки е време да преминем към първият ми съвет и това са нотките подходящи за Гергьовден.

Кои нотки са подходящи за Гергьовден?

Като един от най-тачените пролетни празници Гергьовден се пада през време от годината в което природата е изпълнена със ухания, които ние наричаме с по-общото име “Пролетни”. Под пролетни ухание се разбират всички онези аромати на растения които се развиват точно през този период.

proletni-notki-parfumi

Понеже броят на растенията и ароматите през това време е почти безкраен, ние ще се съсредоточим в тези пролетни нотки които имат най-добро приложение в парфюмерията! Това са нотките на:

 • Момина сълза – растение с приятен аромат и бели цветове което вирее в гористи местности;
 • Люляк – той разцъфва обикновен0 през началото на Май и има аромат с уникална структура;
 • Мадагаскарски жасмин – един от любимите ми аромати, примамлив, цветен и много уникален;
 • Виолетки – едно по-традиционно цвете с добре познат и подходящ за пролетта аромат;
 • Цветове от магнолия – магнолията дърво с красиви цветове имащи превъзходен аромат;
 • Здравец – ароматът му е значително по-тежък от този на гореизброените, но това също е ефект който може да ви допадне!

Сега идва и ред на третият съвет за дамите който е свързан с изборът на нотка…

Коя нотка да изберем за Гергьовден?

перфум

Сега е ред на това да съберем голяма част от информацията която имаме и да я впрегнем в действие, по-долу ще видите кои нотки можете да изберете в зависимост от това как искате да се промени ароматът на парфюма ви:

 • Ако искате парфюмът ви да ухае по-свежо най-вероятно ще изберете нотките на момина сълза или люляк
 • Ако искате пък по-цветно присъствие по-добрият избор би бил ароматът на жасмин или магнолия
 • Ако искате пролетно-цветен аромат който да е малко по тежък пък бихте се ориентирали към нотки от здравец или виолетка

След като приключите с изборът си на нотка остава, най-сложната част която е и последният ми 4-ти съвет. Това е конкретният метод по който вие можете да комбинирате своят парфюм с нотката която сте избрали, като целта е да се получи нов аромат който да ви накара, а и всички около вас да запомните точно този Гергьовден през 2014-та година с един уникален и неповторим аромат.

Как да комбинираме парфюмът си с нотката която сме избрали?

tlcprodts1

След като си изберете конкретна нотка, трябва да откриете етерично масло извлечено или синтезирано ухаещо точно на нея! Това може да стане от всяка наливна парфюмерия, ако има такава във вашият град или населено място. След като се сдобиете с нея можете да следвате различните варианти на стъпки който най-точно пасват ситуацията в която се намирате.

Стъпка – Парфюмът ви е по-слаб от аромата на нотката

В този случаи вие можете да нанесете първо съответната нотка и след това да нанесете върху нея парфюмът си или да ги нанесете на различни места !

Стъпка – Парфюмът ви е по-силен от нотката

В този случай можете да използвате обратната методика на горната стъпка

Стъпка – ако желаете нотката да е по-отчетлива

Ако искате нотката която сте си избрали да стане основна на вашето цялостно ухание я нанесете от противоположната страна на тялото си на която сте нанесли парфюмът си.

Използвайте която и да е от горните стъпки за да получите желаният аромат с който ще очаровате всички около вас.

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!