5 дестинации които задължително всеки трябва да посети!

Защо да пропуснете възможността да пропуснете 5-те места които трябва да посетите на 100% през живота си! Местата за които ще говорим малко по-нататък в статията са толкова красиви и великолепни, че повярвайте ми ще съжалявате ако не ги посетите през този си живот! И така започваме с …

5-те дестинации които трябва да посетите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Kelimutu-Indonesia

1. Езерата Kelimitu (Келимиту) в Индонезия

Вулканът Келимиту във Флорес, Индонезия е световно признат със своите три езера намиращи се в отделни кратери непосредствено едно до друго, като най-интересното е, че все още си променят цветовете.

Да всяко отделно езеро си има свой цвят различен от този на другите. Превозът до кратера започва от близкото селце Мони, от което можете да вземете камион който ще ви закара възможно най-близко.

Търговците отиват рано сутринта там и предлагат пържени банани и горещ чай на претъпканият паркинг. Изкачете се до ръба на кратера, това обикновено отнема почти целият ви ден, но ако успеете да стигнете до полунощ ще станете свидетели на плашеща и в същото време невероятна гледка. Това е мястото на което трябва да останете до сутринта, когато първите утринни лъчи ще огреят разноцветните езера и ще пред вас ще се разкрие още по невероятна гледка!

kelimutu Lakes Indonesia4

Полетите до Денпасар в Бали излизат около 800 Евро с Quatar, и ще трябва да си приготвите още 100 Евро до Маумере във Флорес които можете да си закупите от офисите на Мерпати.

dead_sea

2. Мъртво море

Нивото на Мъртво море постоянно намалява заради недостига на вода в заобикалящите го страни. Възможно е то дори да изчезне от картата в следващите 50 години, това е и предполагаемият срок който имате за да го видите.

Още с влизането си в изключително солените му води ще усетите усещане което не сте изпитвали досега. Понеже солеността му е около 8 пъти по-висока от тази на останалите морета водата се усеща като кадифе, все едно сте полегнали на изключително меко канапе от друг свят.

Внимавайте с кожата си защото дори и най малкото нараняване ще ви се стори като прободна рана със сатър, но дори и това ще се забрави след неописуемото усещане да изпаднете в безтегловност във вълшебните води на Мъртво море. Смята се, че ако покриете тялото си с тинята на Мъртво море това ще ви  подмлади поне с няколко години. Също така ако го посетите ще можете да кажете че сте били на най-ниската точка от земната повърхност, тъй като то се намира на 420 метра под морското равнище.

Това възхитително кътче можете да посетите само за 400 Евро, като вземете първият полет до Амман, Йордания.

galapagos-ostrov

 3.  Островите Галапагос в Еквадор

Още едно живописно кътче са островите Галапагос в Еквадор.

Над 9 хиляди мили от Еквадорското крайбрежие лежат върху островите с активна вулканична активност Галапагос.

Островите са световно известни със своето разнообразие от уникални животински видове като там могат да се срещнат животни от 200кг като вековните костенурки и стигнем до миниатюрните пингвини.

Там е мястото където Чарлс Дарвин е изучавал и наблюдавал природата преди да изведе своята теория за еволюцията и естественият подбор. Ако отидете през Юни/Юли можете да станете свидетели на миграцията на огромните костенурки до техните гнезда където снасят яйцата си.

За пътуването до Галапагос за организирана почивка ще са ви нужни около 3200 Долара за 10 дневен престой с включени самолетни разходи и няколко екскурзии.

 

grand-canyon

4. Гранд Каньона в Съединените Американски Щати

Не мисля че има човек който да не е чувал за това на пръв поглед пусто място. Дълбок около 1,6 километра и дълъг над 500 тази невероятна скална маса винаги успява да изненада посетителите си със своите цветове и мащаба си.

Гранд Каньона е локация посещавана от над 5 милиона души всяка година.

Ако искате да го посетите ще трябва да си приготвите около 1000 Долара 900 от които за самолетен билет до Лас Вегас и 100 Долара за транспорт и допълнителни разходи.

african-safari-sunset

5. Сафари в Африка

Въпреки че Африканското Сафари е една от най-скъпите почивки които можете да си изберете това е възможност да посетите мястото със всички онези животни за които сте мечтали да видите на свобода като деца.

Освен това имате възможността да срещнете напълно различна култура, невероятна гледка и да станете свидетели на хранителната верига.

Кътчета които трябва да посетите са реката Шире, Националния парк Крюгер и Серенгети в Танзания.

Можете да станете свидетели на всичко това в седемдневна екскурзия като повечето започват с цени от 4500 долара.

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!