Чудесни нови парфюми за лятото на 2014

След топлата вълна от последната седмица си помислих, че вече наистина е време да обърна внимание и да открия няколко ‘Hardcore‘ парфюма, специално за това лято, но ми се искаше да са по-нови и неразпространени. Усилията ми да издиря няколко такива парфюма, ме хвърлиха в абсолютно непознати за мен дълбини на парфюмерийният свят където останах меко казано приятно изненадана, от заглавия идващи от доста непопулярни брандове.

След опитът който съвсем неволно ми се наложи да натрупам, в резултат на любопитството ми попаднах на толкова приятни и свежи летни парфюми, които ми се иска да притежавам (всичките до един), но поради определени финансови съображения си тръгнах само с едно парфюмче, това което ми хареса най-много, а именно L’Eau Couture дело на Elie Saab.

L'Eau Couture Elie Saab

 

Ако мога да опиша аромата му с думи бих го оприличила малко на един мой любим парфюм дело на Hanae Mori, Който се казваше Hanae Mori No6. Цветен, но свеж леко сладък с много приятно ухание на бадеми. Неговата композиция чудесно се вписва според моите разбирания като парфюм за през деня, докато е още светло и за ежедневна употреба както през пролетта така и за през лятото.

В малката ми експедиция с периферното си зрение забелязах (в една от парфюмериите които обикалях) един силно червен флакон, на непозната за мен дотогава марка Roger & Gallet.

Gingembre Rouge Roger & Gallet

Името на този парфюм е Gingembre Rouge и уханието му е съсредоточено около ароматът на джинджифил и ако си мислите, че в композицията на парфюма има “просто джинджифил”, много се бъркате, защото нотки на различни части от джинджифила има както във връхните нотки, така във сърдечните и базовите.

За този парфюм мога да кажа, че е свеж, до толкова свеж, че ми промени представите за освежаващ дамски парфюм, но винаги парфюми, които са дело на Алберто Морилас успяват да ме изненадат с нещо, както в конкретният случай.

Ароматът на Roger & Gallet Gingembre Rouge е съставен както следва:

Връхни нотки: джинджифил, нар и мандаринов портокал;
Сърдечни нотки: цветове от джинджифил, цветове от африкански портокал и личи;
Базови нотки: захаросан джинджифил, мускус и кедър.

Kenzo Floralista

Снимката на парфюма който виждате по-горе е на Kenzo Floralista, един парфюм който ме изненада, дори повече от предходните парфюми на марката, които бяха лансирани през тази година. Както може би се досещате композицията на този парфюм е приела уханията на няколко класически цветни нотки, които освен всичко са и доста свежи.

Уханието носи много пролетни мотиви в аромата си, но въпреки това е подходящо и за лятото, дори повече според мен! Ароматът му започва с нотки на цветове от ябълка, докато сърцето му е плодово-цветно с нотки на круша и божур. Базата още повече добавя нотка на цветност със своите акорди от цветове на праскова.

Темата не свършва дотук, но ще ми отнеме още време за тестване на много други и непознати за мен парфюми, точно поради тази причина тази статия ще остане отворена и ще я допълвам със нови знания следващите седмици.

 

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!