Givenchy Gentleman еволюцията в класическият аромат.

Givenchy Gentleman беше представен през 1969-та година с което серията Gentleman започна да добавя нови членове в семейството си, последван през 1974-та година от парфюмът носещ същото име, но с реформулиран състав. За пръв път от няколко десетилетия насам Givenchy Gentleman беше осъвременен отново за да може линията да запази своите почитатели, които познават аромата и знаят за неговите нотки на пачули и мед с които той е толкова известен. Формулата на парфюма е създадена от Пол Ледже и е известна с завидното количество от 35% етерично масло от пачули.

Сигурно ще ви е интересно да чуете за това какво е споделил Пол Ледже със свой събеседник “… възможно ли е да се направи изизскан, дисциплинарн и благороден парфюм от непреработени съставки, толкова силни и неподвластни, че да могат да скрият почти всяка миризма (смрад)? Възможно ли е да се конвертира неподдържано и неизкъпано Хипи (пачули) в добре избръстнат джентълмен обграден с истории за внесени кашмирени шалове?… ” Просто проследете еволюцията на аромата за да разберете това…

Оригиналният и първи Givenchy Gentleman страшно много ми напомняше за аромата на стара дървена бъчва от тъмно дърво в която е отлежавал ром и тъкмо е бил източен за да бъде бутилиран. Ароматът на влажно мазе, пикантната сладост на алкохол и тръпчивостта на пчелен мед, както и на влажна дървесина в комбинация с цветен сапун. Всъщност аромата много напомня за мириса на хипи, който малко по-малко става по-мек и цивилизован, с аромата на измита пикантна роза и дълбокият дървесен баритон от пачули. Аромата на пачили е много по дискретен от този на розата, той постепенно акумилира обем когато нотките от ирис настъпват в общата композиция и тогава вместо роза, характера на парфюма от нежно, пикантно-алкохолен  преминава в велурено нежен и мек акорд от пачули-ирис-роза.

Изводът е: Може да направиш джентълмен от хипи. Само трябва да го организираш и да го обградиш с подходяща благородна обстановка и тогава само остава да го изчакаш да се адаптира.

Връхни нотки:
Бергамот, Мед, Канела и Лимон;

Сърдечни нотки:
Ирис, Пачули, Жасмин, Кедрово дърво;

Базови нотки:
Кехлибар, Дъбов мъх, Кожа, Мускус, Пачули, Ванилия и Ветивер

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!