Guerlain Coque d’Or (2014) нов полъх на класика беше представен днес!

Guerlain Coque d'Or

Guerlain е марка която винаги е представяла класни парфюми и съвсем в този дух, бе представен поредният класик в семейството който се казва Guerlain Coque d’Or. През този Септември на 2014-та година новото предложение ще бъде пуснато в магазините на Guerlain, но за жалост само в серия от 29 копия, защо ще научите по-нататък в статията!

Coque d’Or е бутиково заглавие което бе лансирано през 1937-ма година и което сега ще бъде обновено както визуално така и в ароматен аспект. Парфюмът ще се предлага в силно лимитирана серия, в общи линии само най-запалените почитатели на марката и естествено тези които могат да си го позволят ще се пръскат с новият парфюм, който ще се предлага във флакон от 190ml и на цена от 17 000 Евро, с която цена той официално ще се превърне в най-скъпият Guerlain досега.

Парфюмерът създал ароматът на новия Coque d’Or е Тиери Васер, който адаптира старата формула създадена от Жакес Герлайн така че да отговаря на модерните изисквания за безопастност в индустрията. Също така можете да усетите и оригиналната формула на старият парфюм ако посетите музеят на парфюмните бутилки Maison Guerlain.

Guerlain Coque

Coque d’Or от 1937 е кръстен на името на опера създадена от Николай Римски – Корсаков, която на Френски означава “златна обвивка”. Парфюмът тогава пристига в кобалтово синьо оцветен флакон облечен в златно. Дизайнер на флакона е Йан-Майкъл Франк.

Guerlain пуска отново Coque d’Or като изключителна колекция в оригиналните бутилки извадени от архива.

Нотки на Guerlain Coque d’Or

Връхни: анасон, лавандула, бергамот, сушени плодове и алдехиди.
Сърдечни: ветивер, циклама, мускус, балсам толу, корен от ирис, пачули, карамфил и жасмин;
Базови: чиветка, мъх и ванилия;

За аромата на Guerlain Coque d’Or

Уханието е стилно, класическо, много тежко и задължително за всяка официална вечеря или повод, на който искате да се покажете.

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!