Guerlain L’Homme Ideal – парфюм за зимата на 2014

guerlain-lhomme-ideal-m

Преди няколко седмици представихме аромата на GuerlainL’Homme Ideal в каталога на bg-parfum.info и за съвсем кратко време след лансирането си неговият аромат стана толкова популярен, че към момента той е един от най-обсъжданите нови мъжки парфюми на 2014-та година.

Какво прави L’Homme Ideal толкова популярен?

Това несъмнено е ароматът му на горчив бадем, който е изключително труден аромат за комбиниране и както се изрази за него създателят на парфюма Тиери Васер:

Горчивият бадем е кучката на съставките когато се работи с него…

, докато говореше за него в погледа му можеше да се забележи игрива искра. Все пак говорим за парфюм който е създаден от една от най-старите парфюмерийни къщи в света!

Ароматът му е необичаен за областта на мъжките парфюми, но защо сме толкова заинтригувани от този странен бадемов парфюм?

homme-ideal-guerlain

Най-голям принос за успеха на парфюма има Тиери Васер, който преди 6 години пое ролята на главен парфюмер от ръцете на Жан-Пол Герлайн и въобще не се притеснява да си изцапа ръцете или да прави компромис при търсенето на най-добрите съставки от които той прави своите парфюми! Той много често е на път и посещава районите от които набавя съставките си, за да е сигурен в качеството им. Може да бъде срещнат в краищата на Хаити, Индия и дори България при инспекцията на масивите от които се набавя висококачественото Българско розово масло. В случая той се върна от Южна Африка от която се добиват кайсиевите ядки – източникът на аромата на горчивият бадем.

Вдъхновението за аромата на L’Homme Ideal обаче идва от доста по-близко и неочаквано място и това е от архива на Guerlain, когато Васер тества парфюма Jicky от 1889-та година за да усети уханието на горчив бадем в превърналият се в икона дамски парфюм.

Исках да видя как как горчивият бадем се балансира в Jicky” каза Васер.

Този горчив бадем има както ние го наричаме ‘Guerlainade’ или типичният за къщата ароматен подпис, L’Homme Ideal има нотки на пчули, кедър, ветивер, кожа, бобова тока, ванилия, портокалови цветове и бергамот. В така подбраната композиция горчивият бадем е силно пристрастяващ, но не сладък и поради което е чудесен за господата! Разбира се в крайният аромат има следи на уханието от амарето което е подходящо за нощното облекло и студените идни месеци.

homme-ideal

Какво е посланието зад името на Guerlain L’Homme Ideal

Васер разкри и замисълът зад името на Guerlain L’Homme Ideal:

Ти си който си; перфектността не съществува! Идеалният мъж е просто мит, но неговият парфюм е реалност.

В общи линии ако искате да усетите един доста изпипан мъжки парфюм, един от най-добрите за последните години според мен задължително трябва да му отделите малко време!

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!