Как да контролираме трайността на парфюма си?

815-Amorestraniero111

Парфюмът ви е слаб или пък твърде силен, интензивността не ви е по вкуса, но обичате точно този аромат и искате да го нагодите според личните си предпочитания?

Възможно ли е това?

Естествено, че е възможно на практика няма невъзможни неща (или те са твърде малко), но конкретно трайността и интензивността на парфюма могат да се контролират с няколко лесни стъпки. Преди да стигнем до тях обаче трябва да сме сигурни за още няколко неща свързани косвено с трайността и интензивността на всеки един парфюм!

Каква е вашата кожа ?

Да знаете каква е вашата кожа е основа на това да имате успех при контролирането на интензивността на парфюма си! Понеже днешната тема е друга ще се въздържа от подробностите но, ще обобщя, че от спецификата на кожата ви зависи изключително много как ще се представи и парфюмът ви, тъй като всеки един парфюм се нанася именно върху кожата и си взаимодейства първо със нея!

Суха кожа.

Ако вашата кожа е суха, тогава вие предполагам сте забелязали, че независимо с какъв парфюм се пръскате (EdT, EdP, Pure Perfume) той издържа доста за по-кратко време върху вас, а освен това не е и толкова интензивен. Това драги е участ от която няма измъкване, но за сметка на това в нашите съвети по-долу сме описали как можете да намалите този ефект.

Нормална кожа.

Ако вашата кожа не е нито суха нито мазна тогава вие имате нормална кожа. Дори да ви звучи посредствено, няма нужда от недоволство или разочарование, защото вие имате най-добрият тип кожа що се отнася до третиране с аромати! Вие най-лесно бихте могли да контролирате характеристиките на парфюма си, тъй като парфюмите по начало се създават за неутралният тип кожа каквато е и вашата!

Мазна кожа.

Вие имате кожа която естествено подсилва аромата и интензивността на парфюма ви, което обаче може да е и нож с 2 остриета! Колкото и да е хубаво парфюмът ви да ухае силно (казвам го като човек с нормална кожа), понякога е хубаво и да не е толкова забележим и натрапчив. Отделно уханието на парфюма нанесено върху мазна кожа променя аромата си почти във всички случаи, което не е задължително да е лошо нещо, просто това също е ефект който се наблюдава и варира изключително много при отделните индивиди.

Няколко прости трика с които можете да увеличите или намалите трайността и интензивността на парфюма си!

Ето най-накрая стигнахме и до основният елемент на нашата статия а именно методите с които пряко можем да въздействаме върху парфюмите си. Ако следвате методите описани по-долу ще имате възможността увеличавате или намалявате интензивността, ще и покажем как дори ще можете да го правите отделно. Тоест да запазвате трайността (до някаква степен) и да увеличите или намалите само интензивността.

Way To Apply Perfumes

Как да увеличим трайността и интензивността на един парфюм?

1. Като третираме кожата си предварително с балсам за тяло, с аромат на конкретният парфюм или без аромат, това е добре да се извърши след като тялото е добре почистено в банята с топла вода, но след като кожата е достигнала нормалната си температура!

2. Като нанесем няколко пъти парфюм на едно място! Да ако се пръснете 2 пъти на едно и също място без да го разнасяте парфюмът ви ще издържи 2 пъти по-дълго време и ще има по-висока интензивност. Този метод е най-осезаем, но имайте предвид, че колкото повече се пръскате, толкова повече намалявате чувствителността на носа си!

Как да увеличим само трайността?

Интензивността на парфюма може да бъде контролирана с телесната температура! Сега сигурно се питате как е възможно да си контролираме температурата?

Ами отговорът е, че  пряко няма как да стане, но има друг метод. Изкъпете се с гореща вода добре, след като приключите намалете плавно температурата на водата така, че да я усещате леко хладна. Задръжте така няколко минути докато започнете да усещате водата като нормална.

След като се подсушете нанесете парфюма си на желаните места. Ако не извършвате усилени физически действия вашият парфюм ще има по-дълъг живот върху вас от нормално и няма да е прекалено натрапващ се.

200246727-001

Как да намалим интензивността и трайността на парфюма си?

Ако чувствате, че парфюмът ви е прекалено натрапчив но въпреки това искате да го носите можете да пробвате  този начин но имайте в предвид, че намаляването на интензивността и трайността на парфюма са по-трудни, но и по-малко желани ефекти. В общи линии най-лесният начин е като използвате китката си за да разнесете парфюма след като се пръснете. По този начин увеличавате площта върху която е нанесен парфюма и така интензивността и трайността му ще бъдат намалени заради по лесното му изпаряване! Освен този метод друг конвенционален не ми е познат!

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!