Как да смесваме своите парфюми?

нансяйте-парфюмите-си-като-професионалисти

През годините константно се увеличаваше интересът ми към ароматите и дори мога да кажа, че съм развила лека мания към различните парфюми. Независимо дали ароматът е от душ-гел, ароматна свещ или чисто етерично масло, ако има начин да го приложа към живота си съм в “Играта”. Веднъж моя добра приятелка дойде на вечеря у нас, това бе през началото на 2010-та година и все още си спомням изключително приятният аромат на който ухаеше все едно беше вчера.

Както тя ми обясни, защото нямаше как да не я питам, тогава тя е носила обичайният си парфюм, но нещото което беше направила бе да го нанесе заедно с още един аромат. Резултатът ако мога да го опиша с думи бе един много по-лек за възприемане, приятен и отпускащ аромат който и пасваше идеално.

Преди това винаги съм била заинтригувана от това да смесвам различни аромати, но все не събирах смелост защото се притеснявах от неуспеха, защото не знаех как да извърша цялата процедура, даже да си призная въобще не знаех как да комбинирам 2 различни аромата.

След малко проучване и съвети от познати стигнах до знанието как се нанасят правилно различни парфюми така, че ефекта да е повече от задоволителен.

Винаги нанасяйте по-силният аромат първо!

Ако по-силният парфюм е нанесен директно върху по-слаб, лек и нежен аромат то по-слабият аромат почти ще изчезне от картината и нанасянето ще бъде неефективно. Най-добрият начин да откриете баланса е като експериментирате например с един по-силен и дълбок парфюм и два по-слаби.

parfumi-povod

Няма един “правилен” начин за нанасяне!

Вие можете да нанасяте парфюмите директно един върху друг или пък да ги нанесете на различни места за да симулирате различните резултати. На пример аз много често практикувам следното….

Нанасям единият аромат върху гърдите си, а другият зад врата до гръбнака, като по този начин се запазват и двата аромата и се създава една не знам дали е правилно да я нарека по този начин, но триизмерна композиция.

Създайте си модели за нанасяне на парфюмите в зависимост от случая.

Аз съм поддръжничка на идеята, че човек трябва сменя ароматите които ползва периодично, в зависимост от ситуацията или обстановката, в зависимост от деня, при смяна на сезоните, когато има специален повод, винаги е добре да сте с уникален аромат и за мен това е точно толкова важно, колкото да се облека с нови дрехи. Също така уникалният аромат е идеален стимулант с който да запомните отделните моменти от живота си, за пример винаги се сещам, денят на дипломирането ми когато майка ми се появи с нов аромат.

Тествайте комбинациите!

Винаги тествайте желаните комбинации преди да ги нанесете върху себе си. Напръскайте на отделни места желаните аромати и ги помиришете отделно, след това ги смесете и вижте дали си ходят.

нанасяне на парфюм

Полезно правило за начинаещите.

Когато започвате да навлизате в света на комбинирането на различни парфюми ще ви е много по-лесно ако изберете един парфюм с много нотки и един който има само една.

 

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!