Как да заспите по-лесно: 4 аромата които ще ви помогнат!

аромати-които-помагат-на-съня

Изпитвате затруднения със съня си? Добавете няколко аромата към ежедневните си навици и ще заспите като къпани за нула време!

С задълженията идващи от работата, семейството, приятелите и всичко около нас може да се окажем в ситуация в която почти е невъзможно да се отпуснем, дори и във сънят си! Според статистиките на всеки седем поне един 15 годишен човек страда от безсъние или проблеми със съня, като жените са по-податливи на подобен род проблеми. Така, че ако се намирате в ситуация да се въртите нощем и да се опитвате да заспите или пък да се взирате в стрелките на часовника, който отброява скъпоценните минути отредени за сън, докато ви се изплъзват между пръстите може би е време да добавите малко ароматерапия към ежедневните си навици преди сън.

Отдолу можете да видите 4 подходящи за сън аромата, които е сигурно, че ще отпуснат сетивата ви и ще ви отведат към една доста по релаксираща нощна почивка.

lavender

Лавандула

Тя е може би един от най-популярните аромати използвани за терапия по време на сън, лавандулата е разпозната като ефективен реагент спомагащ за по-лесното заспиване и ментална почивка още от древността от народната медицина, а сега се добавя към сапуните, парфюмите и саше-та.

Изследвания показват, че ако помиришете етерично масло от лавандула преди сън ще изпитате облекчение и ще спите повече време във фазата от съня в която мозъкът си почива най-пълноценно, поне това показаха опитите със участващите в изследванията. Освен това изследването показа, че ефекта на лавандулата е по-силно изразен в групата на дамите.

За да можете да изпитате, ефекта на лавандулата по най-добрият начин добавете няколко капки етерично маслко от лавандула по време на нощното си къпане или поставете под възглавницата си саше с лавандула.

лайка

Лайка

Лайката е цвете имащо аромат подобен на този на ябълката и се среща много често във чайовете, сашетата и етеричните масла. Лайката също е добре позната със свойствата си да успокоява, да премахва напрежението на тялото и съзнанието и като допълнителна екстра спомага за съня. Лайката се препоръчва дори при меноауза, за успокояване на емоционалните проблеми.

Инхалациите с купа горещ чай от лайка 30 минути преди сън ще ви остави в състояние на спокойствие и като допълнение можете да добавите и няколко капки етерично масло от лайка в освежителят за въздух в спалнята си.

жасмин

Жасмин

Ароматът на нежните жасминови цветове може да е по-известен със своите качества като афродизиак, но исторически жасминът е бил по известен със своят успокояващ ефект които се използва при състояние на депресия, стрес и безпокойство.

Последни изследвания показаха, че дори и най-малкото количество на жасминов аромат във въздуха спомага за по дълбоко заспиване и отмора. Можете сами да си направите спрей за заспиване като смесите 2 унции дестилирана вода което е някъде около 50грама и 20-25 капки жасминово етерично масло във флакон от спрей, който се разглобява. Раздрусвайте добре преди всяка употреба и нанасяйте преди сън. Само толкова е нужно за да можете да заспите лесно и ползвотворно с помоща на жасминовият аромат.

ванилия

Ванилия

Ванилията не е подходяща само за бисквити и кейкове! Ароматът на ванилия, който обикновено предизвиква слюно-отделяне е разпознат като ефективен анти-депресант, понижаващ кръвното налягане и успокояващите си свойства.

Напоете носната си кърпичка с няколко капки етерично масло от ванилия и я поставете под възглавницата си за да изпитате ефекта който ще усетите на сутринта, след като се събудите по бодри от всякога!

Искате да научите още за ароматите защо тогава не видите  Ароматите на Цветница за които дори не се замисляме

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!