Кога е 8 Март 2014 и какво ново има тази година?

8-mart-praznik

Тази година 8 Март се пада на втората Събота от началото на месеца и е най-светлият ден за всички дами през годината.

Какво е 8 март за жената?

Този паметен ден е официалният празник на жената, честван за първи път на 23-ти Февруари преди точно 106-години през 1909-та година. Идеята за празника се ражда в Американската социалистическа партия веднага след експлозивната индустриализация в САЩ по това време. Жените тогава заемали около 46% от работната ръка, а работели за по-ниски заплати и имали много по малко права, което ги подтикнало към създаването на Синдикат който да търси правата им.

Womens-Day

Нека оставим настрана историческата част от празника и да се съсредоточим в днешно време…
8 Март все още е най-големият празник честващ независимостта и равноправието на жените по целият свят. Празникът на жената e признат по целият свят от всички страни.

8-ми Март се явява паметник на всички права които дамите сме си извоювали като равнопоставени членове на обществото, също така той е символ на всички мъки през които сме изминали и през които ще изминем за да извоюваме своето място в обществото.

Кой празнува на 8 Март?

В България 8 март е празник на всички Акушерки, Майки, Баби и жени които работят така, че на този ден се очаква всяка една дама да получи нужното внимание и да бъде зарадвана от своите близки хора.

На този ден децата обикновено правят картичка за майките си, поне когато бяхме малки така ни караха в училище! Повода е достатъчно добър да посетите роднини които отдавна не сте виждали и искате да видите, поздравете майките си, и всички онези дами в живота ви без които той нямаше да е същият!

Какво ново можем да очакваме за празника на жената?

Драги дами вие имате празник на 8-ми Март и сигурно знаете какво следва, но за всички онези млади дами които ще бъдат изненадани за първи път на този ден, можем само да пожелаем весело изкарване и да се отдадете на момента въпреки, че Свети Валентин беше съвсем скоро и 8 Март особено ако е вашият първи 8 Март може да ви посрещне с много позитивни моменти, като неочаквани подаръци от хората около вас, изненадващо покани и други подобни.

praznika-na-jenata

Съвети към господата за празника на жената

А ако искате да зарадвате някоя дама на този празник можете да го направите с някой от селектираните за 8 Март парфюми от нашият каталог, защото според много проучвания парфюмът е сред един от най-желаните подаръци за празника на жената, наравно с бижутата и букета с цветя! Повече по този въпрос можете да прочетете в темата Кои са подходящите подаръци за 8 Март?

На този ден обаче не само подаръците са важни, важно е и отношението, дори това е най-важното нещо ако трябва да съм искрена, подарете подаръка, гарнирайте го с картичка и напишете много топло послание на страниците и. Накарайте дамата да се чувства най-обичана на света на този мултинационален празник!

denia-na-jenata

Организирайте вечеря, на която можете да сте цялото семейство, независимо дали е у дома или навън, постарайте се пригответе някоя интересна рецепта или пък поръчайте от любимият ресторант, важен е жеста!

 

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!