Кога е Великден през 2014-та година?

velikdenski

През тази 2014-та година, Великден както наричаме Възкресение Христово се пада точно на 20 Април, в Неделята на страстната седмица, както наричаме седмицата преди смъртта на Спасителя, през която той е преминал през много мъки и мъчения.

Празника се чества всяка година на първата седмица след пълнолунието което е първо за пролетта, и обикновено дните около него са почивни!

На коя дата е Великден 2014 и кога ще почиваме?

Тази година ще почиваме на 18, 19, 20 и 21 Април от Петък до Понеделник включително! Така, че ако искате да си направите планове за уикенд някъде със семейството можете да си пуснете отпуск чак до 25 Април и да се порадвате на хубаво пролетно време както обещава Емил Чолаков и така чак до 28 Април на който вече ще трябва да се върнете на обичайното си работно място отпочинали (може би) след Великден и приятната почивка която евентуално можете да си организирате!

Ако искате да научите още неща можете да погледнете и Великден 2014-та година, в която статия има повече подробности за празника, за това как се определя датата на Великден и още интересни моменти около празника!

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!