Кои парфюми от 2014 ще запомним завинаги?

Лека-полека 2014-та година минава и след няколко месеца ще си отиде, но 2014-та ще запомним с редицата парфюми, които са супер уникални и които също няма да бъдат забравени за дълго време първо заради това, че са изключително уникални и второ заради това, че тези аромати са класически, но по нов начин.

С какво бе по-различна 2014 и парфюмите лансирани тогава?

oriential_perfumes__medium_4x3

Разбира се тази година бе по-различна от към аромат! Много парфюми и по-точно техните аромати бяха повлияни от ориента и от богатата палитра разнообразни аромати която той предлага. Но с какво точно се различаваха новите парфюми ще разгледаме малко по-надолу:

Пикантност

Тази най-осезаема промяна беляза 2014-та година и като, че ли промени хода на ароматите завинаги! Като се започне от самото начало на 2014-та и стигнем до есента в над 80% от новите композиции можем да видим някакво съдържание на пикантни нотки. Това е най-малко белег, че промяната вече е започнала.

Цветност

Цветните нюанси които красят вече както дамските така и мъжките парфюми, тази година бяха на почит, нещо заимствано от тенденциите през предходните години, но съществена разлика се забелязва в подбора и комбинацията между различните нотки. Тази година много по-често се срещат парфюми с богати на цветни нотки композиции, които смесват умело както белите така и останалите нотки на цветя. Резултатът беше по-независими и индивидуални парфюмни композиции, които все още се развиват.

Лекота

Докато предните години се наблягаше на леко по-тежките нюанси, до момента през 2014-та година се наблюдаваше едно избистряне и конкретизиране на нотките. Известна част парфюми съвсем умишлено бяха пуснати в по-слаби композиции, поради вечно променящите се нужди на потребителите, които сега искат да бъдат не толкова натрапчиви и много по загадъчни.

Кои парфюми от 2014-та ще бъдат запомнени?

Най-добре е да не разделяме парфюмите на мъжки и дамски, а да ги подредим в списък, който да послужи за ориентир на всички, без значение от полът им! Този списък е базиран на моите виждания и анкетите които съм провеждала и резултатите които са излезли накрая. Понеже е списък с тези парфюми които няма да бъдат забравени ще изброявам отделните парфюми с точка, а не с тире.

Burberry My BurberryBurberry My Burberry – парфюм в който създателите му са вложили всичките си възможности и който бе обявено, че ще е ключов парфюм за компанията. Уханието му притежава силата да променя настроението и да подобрява атмосферата. Научете повече за Burberry My Burberry.

armani-si-white-eau-de-parfumArmani Si White – дело на парфюмерите на Giorgio Armani и продължение на Armani Si от 2013-та година. Неговата композиция е леко променена от тази на оригинала и е значително по-ориенталска и плодова, а защо трябва да го пробвате можете да прочетете на тази страница за Giorgio Armani Si White.

 

bvlgari aqva amaraBvlgari Aqva Amara – това е първият мъжки парфюм в списъкът ни чрез който много точно можете да изпитате духът на 2014-та върху себе си, изключително пикантен и много завладяващ. Също така той е и първият парфюм от колекцията Aqva който не е в морско син цвят. Повече за страхотното ухание вижте в страницата на Bvlgari Aqva Amara

BVLGARI OMNIA INDIAN GARNETBvlgari Omnia Indian Garnet – ароматът му ви посреща в топлите ориенталски страни с чудни и непознати нотки, които стоплят душата ви и гъделичкат сетивата. Парфюмът беше представен малко след Aqva Amara и следва неговият поход със флакон във същият цвят, символизиращ, че той е различен. Също част от колекцията с дамски парфюми на Bvlgari – Omnia. Открийте всичко за Omnia Indian Garnet

ESCADA Joyful3ESCADA Joyful – парфюмът създаден да отпразнува щастието и задоволството от живота, който ни е даден. Парфюмът бе лансиран за пролетта и лятото, но спокойно може да се каже, че е идеален за всекидневните нужди на всяка една дама. За да видите цялостното му цветно присъствие най-добре опитайте аромата, но преди това можете да видите и композицията му тук ESCADA Joyful

Bvlgari Man In BlackBvlgari Man In Black – мъжки парфюм лансиран в чест на 130 годишнината на Италианската модна къща. Той беше пуснат в ограничена серия, която ще бъде налична само през тази година и ще се предлага до изчерпване на количествата. Последовател на Bvlgari Man, но в духа на ориенталско-пикантната година. Страницата на Bvlgari Man In Black

Giorgio-Armani-Acqua-di-Gio-Blue-Edition-Pour-Homm Acqua di Gio Blue Edition Pour Homme – още един мъжки лимитиран парфюм който успяхме да пробваме това лято. Въпреки, че уханието бе лансирано като лимитирана версия, поради големият интерес предполагам има някакъв шанс да се върне в близкото бъдеще. Иначе повече информация за парфюма ще намерите на страницата му Acqua di Gio Blue Edition Pour Homme

Dior_Addict_Eau_de_ToiletteDior Addict Eau de Toilette – нов, нежен и много по-цветен така бихме могли да опишем неговият аромат. Продължение на добре познатият Dior Addict и попълнение в колекцията с безценни ухания за 2014-та година. Dior Addict Eau de Toilette за дамите без коментар е един от най-великолепните дамски парфюми за 2014!

Guerlain Terracotta le ParfumGuerlain Terracotta Le Parfum – отново един Юбилеен парфюм който беше показан тази година този път за 30 годишнината на колекцията с козметика на Guerlain Terracotta. Уханието му е прецветно и мускусно с завладяващ външен вид с изобразено слънце върху флакона на парфюма. Разгледайте още от Guerlain Terracotta Le Parfum

 

Това са само малка част от парфюмите които няма да забравим от 2014-та година, и темата остава отворена, ако смятате че има друг парфюм който заслужава да бъде споменат можете да използвате формата за коментар по-долу.

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!