Най-актуалните тенденции при пролетните парфюми през 2014

Ароматите за пролет 2014

Ако все още не сте забелязали навън вече е 2014-та година! Сигурно се питате, какви глупости ви говоря, но истината е, че тази пролет ще е доста по-различна от предходните! Ако не ми вярвате можете да погледнете всички нови парфюми които бяха лансирани последните няколко месеца…

Ако все още не се досещате за какво ви говоря по-добре хвърлете още едно око на нотките в най-новите ухания…

proletni-notki

Ако следите модните течения и в частност новите тенденции при парфюмите ще забележите, че в предходните години се наблягаше все повече на плодовите и леките цветни композиции когато става на въпрос за пролетен парфюм.

Кои са новите течения при парфюмите през Пролет 2014?

Тази година индустрията явно е поела по друг маршрут защото тази пролет ще посрещнем една доста богата колекция от парфюми притежаващи нотки клонящи към пикантният източен стил и вкус. Парфюми вдъхновени от Ориента, чувствени, изискани, луксозни и много-по различни!

Сега като се замисля повечето от любимите ми парфюми са именно ориенталските като започнем Jean Paul Gaultier Le Classique и стигнем до Dior Dune за дамите, като няма да забравя да спомена и последният ми фаворит Manifesto на Yves Saint Laurent.

Освен осезаемото присъствие на ориенталски нотки в новите ухания се забелязва и доста влияние от класическите аромати, не толкова типични за пролетта. Това влияние е под формата на на китни цветни букети, включващи както пролетни цветни ухания така и присъствието на доста от класическите цветни нотки като жасмин, иланг-иланг, божур, роза и магнолия.

За пример мога да дам новата Bvlgari Omnia Garnet чието ухание имах щастието да тествам предната седмица и което ми направи изключително добро впечатление! Друг парфюм чийто аромат ме изненада е този на Manifesto L’Eclat който е най-новата версия на парфюма от Yves Saint Laurent. Впечатление ми направи и наличието на доста повече дървесни акорди в сърдечните нотки на ароматните композиции при новите парфюми!

Освен дървесните нотки много често се срещат и пикантни нотки като подправки, кориандър и индийско орехче. Тези нотки винаги придават повече сила и бодрост на цялостното ухание, парфюми предлагащи подобни нотки тази пролет са

 

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!