Нова колекция от Hermès – Le Parfum de la Maison

Тази година Hermès представя своя нова колекция с аромати за дома наречена La Parfum de la Maison, която ще бъде пусната в продажба през Декември 2014-та във всички официални магазини на Hermès по света. Първата стъпка към сътворението на тези аромати бе успешната линия продукти за банята които бяха лансирани през ранният Юни на 2014-та. Интересен факт е, че създателка на новите стайни аромати е Селин Елена, дъщерята на известният парфюмер Жан-Клауд Елена.

Тя обясни, че според нея стайните парфюми са като малки сънища “Когато някой се прибере у дома, той първо чува малките шумове на къщата, нейният дъх,” каза Селин Елена, която още го нарече “фалшива тишина”, която позволява на всеки да започне да сънува.

“Ароматите за дома са малките сънища, които ти позволяват да се вслушаш в шума, но със своят нос. Това е прошепване, но ароматно или ароматен звук, това са моите сънища,” добави Селин за WWD.

Hermès Le Parfum de la Maison

Заглавията на новите аромати за дома са както следва: Des pas sur la neige (Следи в снега), Temps de pluie (Мокро време), Fenêtre ouverte(Отворен прозорец), Champ libre (Отворено поле) и последният À cheval! (На гърба на коня).

А що се отнася до дизайна на новият проект, отговорен за външният вид е Гуилаум Барджет. Историята започва с малък кон, символ на Hermès. Вдъхновен от оригами кон. Дизайнерът създава съдове за свещите от порцелан. Външният им вид отразява аромата на съответният парфюм чрез цвета си, който е в пастелни тонове.

Ароматните свещи за дома се предлагат в 220гр на цена от 150 Евро/ 620гр. на цена между 250 и 312 Евро и 1100гр. на цени между 350 и 436 Евро.

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!