Парфюмът на новият Mercedes Maybach – Agarwood

Mercedes Maybach2

Най-новият Mercedes S Class Maybach идва със системата Air-Balance която работи с парфюм специално разработен за най-луксозният сериен автомобил във високият сегмент.

Новата система Air-Balance и четири-те ухания бяха показани през края на миналата година на изложение в Берлин. Системата е разработена от инжинери на автомобилната компания, а ароматите са дело на Сабин Енгелхард.

Mercedes Maybach-parfum

Ароматите са така изградени, че уханието им да остава само в автомобила, без да полепва по пасажерите. Освен това композицията му е изградена от нотки на мускус, жасмин и агарово дърво, които придават стил и завършеност на лукса в интериора, но и ароматът е доста лесен за привикване и след време направо изчезва поради което се налагат почивки. За това се грижи системата Air-Balance която изпуска аромат на всеки 5 минути с което дава нужното количество от парфюма когато трябва.

Парфюмът се помещава във специален флакон, който се поставя на предвидено за него място в жабката, което позволява лесната му подмяна когато той свърши. Един флакон от ароматите е достатъчен за една година или 1500 часа на работа.

Mercedes Maybach-air-balance

 

В менюто на автомобила екстрата присъства само като “Air-refreshner”, но повярвайте тя е изключително приятна и дори задължителна според мен. Има възможност за няколко нива на интензивност, като най-подходящото според мен е средното ниво на интензивност.

Ароматите се сливат перфектно със кожата и махагона във автомобила като му придават дори още по-луксозен и завършен вид (доколкото е възможно).

Mercedes Maybach-air-balance2
Парфюмите имат различни имена и по тях можете да се ориентирате за настроението което предизвикват. По долу съм изброила вариациите и какво точно предлагат като изживяване.

Freeside Mood – свеж, цитрусов и въздушен аромат, който подтиква към спокойствие и уравновесеност.

Sports Mood – притежава цветно-плодов-цитрусов аромат прилягащ на версията която е с 2 врати.

Nightlife Mood – е може би най-тежкият аромат от четири-те , стилен и тъмен.

Downtown Mood – има балансиран и топъл аромат, моят фаворит сред ароматите на Mercedes.

mercedes-mood

И за да завършим подобаващо статията няколко снимки на новите супер-автомобили.

Mercedes Maybach-perfumes

 

Mercedes Maybach-perfumes2

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!