Съвети за изграждането на вашият ароматен гардероб

Когато започна да говоря за летни парфюми, обикновено на събеседниците ми им изникват изображения с пясъчните дюни, морето и морският бриз и освежаващите летни напитки. Само, че в 90% от случаите никой не се интересува от аромати, когато се намира в точно тази позиция, защото обстановката неутрализира по-голямата част от ароматната следа която оставяме и естествено при положение, че нещо е останало от нея след като сме излезли от солената морска вода!

Това настрана, но как да изберете правилният парфюм за вашите летни нужди?

Пазарът на парфюми е много конкурентен и налагащ се, като маркетингът си играе със страховете ни и ни натрапва специално предвидени за повода в случая лятото парфюми. В много от случаите това натрапване не е напълно НЕ убосновано, тъй като има редица парфюми които наистина не са подходящи за топло време, но има и такива които са еднакво подходящи за всички сезони. Предполагам на много от вас ви се е случвало да срещнете на места мнения че парфюмът ви не е подходящ за лятото, да си помислите как биха се чувствали околните около вас когато го помиришат, как точно лятото не е за този парфюм, нищо че той е вашият любим аромат и вие смятате, че ви стои просто добре!

Маркетърите знаят, че лятото е време през което повечето хора избират да харчат повече средства за козметика! Също така са запознати и със същността на обонянието ни, как то е нещо интимно и може да бъде манипулирано лесно, за разлика от външният вид, защото ако вие видите синьото небе вие знаете, че то е синьо, а не черно или бяло и това е факт. Докато реално погледнато нещата с парфюмите и уханията стоят доста по различно, някак си магично и неопределено!

letni-parfumi

Нека се върнем на избирането на подходящият за вас аромат. За лятото и за дамите подходящите аромати са тези на цитруси, светли цветни нотки, озоново-воднисти акорди, докато за мъжете идеални са ароматно-свежите конпозиции и морски нотки.

Добър опит с парфюми за лятото има Guerlain, марката е доказала, че разбира и това може да бъде проверено с ароматите на Eau de Fleurs de Cedrat, Eau de Guerlain и разбира се с уханието на Eau Imperiale. Ако пък искате да се ориентирате в по-горният сегмент можете да обърнете поглед към парфюмите  Tom Ford с Neroli Portofino или към Chanel’s Eau de Cologne.

tom-ford-neroli-protofino

Освен тези аромати можем да добавим и почти терапевтичното ухание на няколко от парфюмите скрити в колекциите на Hermes. Това са ароматите на Terre d’Hermes,  Eau de Gentiane Blanche който се концентрира върху ароматът на мускус и другото заглавие от Hermes което е доста искрящо и подходящо за лятото – Eau de Narcisse Bleu.

hermes-parfumi

А ако искате да поемете по екзотична дестинация тогава защо не обърнете внимание на Guerlain Terracotta le Parfum, който улавя прелестният аромат на бели цветни нотки. Подобни ухания са също и ароматите на Manoumalia от Les Nez и Bronze Goddess от Este Lauder.

Guerlain Terracotta le Parfum

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!