Световен ден на спонтанните актове на доброта

romadestinyeducation

На 17 Февруари е Световният ден на спонтанните актове на доброта, който се чества всяка година на тази дата във всички страни без значение изповядваната религия.

Каква е идеята и мотото на деня на спонтанните актове на доброта?

На този ден всеки човек трябва да е добър с останалите, но не само с тези хора които са в близкото му обкръжение ами със абсолютно всички хора до които има досег. На този ден трябва да сме не само добри, а наистина добри, да искаме да помогнем от сърце на всеки, да вникнем в проблемите му и да не очакваме нещо в замяна, да помогнем защото искаме, да искаме не защото трябва, да трябва не защото това се очаква от нас!

Идеята зад тази инициатива е нуждата от насаждане на желание в хората, защото в днешното общество изпълнено с работа, проблеми и натовареност, хората се затварят в черупките си като се концентрират в себе си и стават безразлични към болката на останалите, а какво общество сме щом не комуникираме помежду си. Не всичко е работа, ангажименти и планове!

Целта на кампанията е НИЕ хората да се научим на обичаме останалите хора и да им помагаме когато имаме възможност, защото е невъзможно цивилизацията да се движи напред когато не обръщаме внимание на тежките проблеми които ни връщат само назад във еволюцията като вид.

Какво трябва да правим през този ден?

Името е достатъчно красноречиво “Ден на спонтанните актове на доброта”, просто правете добро при всеки удобен случай, правете го защото искате, защото ви харесва, ако го правите защото е просто някакъв си ден в който и останалите правят същото тогава по добре не го правете, дори и да помогне на останалите, няма да ви помогне в личностен план и развитие.

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!