Защо трябва да подмените обичайният си парфюм още днес?

parfumi

  • Харесвате ли парфюма си?
  • Отдавна ли го ползвате?
  • Свикнали ли сте с него?
  • Наистина ли искате да го ползвате до края на живота си?

Въпросите в тази насока могат да продължат почти до безкрайност, но важното в случая е, че колкото и да ви харесва един парфюм, то идва момент в който тази “любов” към него просто свършва и съвсем в реда на нещата чувството бива заместено от нещо подобно на “омраза” или апатия!

Нали не искате да сте апатични към любимият си парфюм?

hate-my-perfume

Тогава задължително се замислете и то в най-кратки срокове за резерва с която да редувате любимият си парфюм!

Изследвания в областта показват, че колкото по-често използвате един парфюм толкова повече сетивата ви се настройват така, че да го пропускат, защото човек преди всичко е животно, а в животинският свят е по важно да усещаш околната среда от колкото себе си. По тази причина възприятията ни правят добре познатият аромат блед, слабо интензивен невзрачен.

Всъщност парфюмът не е такъв просто така ни изглежда, защото свикваме прекалено много с него. Но това само по себе си не го прави неприятен. Според още по-задълбочени изследвания резултатът от ежедневната употреба на парфюм, на ментално ниво организмът ни кара да избягваме неща които сетивата ни пропускат и правят по-бледи.

Какво е спасението?

Спасението от ситуацията е да променим генерално предназначението на любимият си парфюм, който от базов трябва да направим второстепенен, особено ако е по-наситен!

Как да изберем базов парфюм?

Основното правило тук е да вземем парфюм който е сравнително лек, ефирен и неангажиращ, който не натоварва сетивата и съзнанието ни със себе си. Повечето композиции от типа Eau Fraiche, които използват за основа вода вместо алкохол са също доста подходящи за случая.

Самото ухание по възможност трябва да се различава коренно от парфюма, който искаме да спасим от нежеланата участ. Изпробвайте нещо цитрусово, нещо с голямо наличие на цветни или пикантни нотки.

Още един интересен метод КАК ДА излъжем сетивата си.

make-nice parfumi

Преди време бях говорила за това как можем да променим аромата на парфюма си, като го смесим с друго ухание и как да направим това правилно. Този похват също е много добро разнообразие, нужно на организма ни предотвратяващо голяма част от нежеланият ефект на отчуждаване от любимите ни парфюми.

Повече за това как можем да променим аромата на парфюма си можете да видите на тази страница.

Какво е заключението в крайна сметка?

Обобщеният извод, който можем да направим от изследванията и от опита на много парфюмери заключи, че най-добрият метод за превенция, който може да се ползва е да облагородим усещанията си като разнообразяваме с различни по концентрация и тип парфюми, това е единственият сигурен и изпитан метод към момента с който можем лесно да избегнем участта в която намразваме любим парфюм!

happy-with-parfumi

 

About Ая Стефанова

Ая Стефанова
Обичам парфюмите, харесвам всички аромати в обкръжението ми и обожавам детайлите. Държа да съм в крак с най-новото и когато мога да помагам!